Mainos

Mustan nuoren ampunut poliisi erosi virastaan

Yhdysvalloissa Missourin osavaltiossa mustaihoisen nuoren ampunut poliisi on eronnut Fergusonin poliisivoimista, kertoo hänen asianajajansa. Ero astuu voimaan heti.  

Darren Wilson perustelee eroaan turvallisuussyillä. Hän kertoo asiasta poliisilaitokselle lähettämässään kirjeessä, joka julkaistiin paikallislehdessä.  

– Minulle on sanottu, että poliisina jatkaminen voisi asettaa Fergusonin asukkaat ja poliisit vaaraan, mitä en voi hyväksyä. Olisin toivoinut voivani jatkaa poliisin työssä, mutta muiden poliisien ja yhteisön turvallisuus ovat minulle tärkeitä, hän sanoi.  

– Toivon, että eroni myötä yhteisö eheytyy.  

Wilsonin asianajaja on aiemmin ilmoittanut, että Wilson eroaa poliisivoimista eikä työskentele enää koskaan poliisina.  

Valkoihoinen Wilson ampui aseettoman 18-vuotiaan Michael Brownin elokuussa. Wilson sanoo ampuneensa itsepuolustukseksi. Joidenkin silminnäkijöiden mukaan Brown olisi ollut antautumassa.  

Brownin ampuminen käynnisti elokuussa Fergusonissa ja sen lähiympäristössä mellakat.  

Tällä viikolla valamiehistö päätti, ettei 28-vuotiasta Wilsonia vastaan nosteta syytteitä. Tästä seurasi levottomuuksia ja mielenilmauksia eri puolilla Yhdysvaltoja.  

Brownin ampuminen on herättänyt Yhdysvalloissa vilkkaan keskustelun poliisien kovista otteista ja suhtautumisesta mustaihoisiin.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja