Mustakari: Sadekeli auttoi Alonsoa

Kiinan GP:n aika-ajo jouduttiin ajamaan sateisella säällä ja se vaikutti merkittävällä tavalla aika-ajon lopputuloksiin. Kuten jo elokuussa Unkarissa kävi ilmi, niin Michelinin renkaita käyttävillä kuljettajilla oli silloin märällä radalla ajettaessa etu puolellaan ja niin se oli nyt Kiinassakin. Etu oli niin selvä, että paras Bridgestonen renkaita käyttänyt kuljettaja, Ferrarin Michael Schumacher, pystyi vasta kuudenneksi parhaaseen aikaan.

Michelinin renkaita käyttävistä talleista Renault onnistui loistavasti tallin kuljettajien ottaen lähtöruudukon kaksi ensimmäistä paikkaa. Ero kolmanneksi nopeimpaan, Hondan Rubens Barrichelloon, oli jo puoli sekuntia. Renaultin kannalta oli luonnollisesti mukavaa nähdä maailmanmestaruudesta kamppaileva Fernando Alonso paalulla ja hänen pahin vastustajansa selvästi kauempana kärjestä.

Se kuinka kilpailussa tulee käymään, riippuu paljon siitä, minkälaisessa kelissä se saadaan ajaa. Jos kisan aikana sataa, Alonso on ylivoimainen voittajasuosikki. Giancarlo Fisichella ei tule sitä millään tavalla estämään, enkä usko, että Barrichellostakaan on espanjalaiselle vastusta. Hondan Jenson Button voi olla kisan Musta Hevonen, kuten hän osoitti Unkarin voitollaan. Sen sijaan viidennestä lähtöruudusta kilpailun aloittava Kimi Räikkönen saa tehdä parhaansa nostaakseen itsensä kolmen parhaan joukkoon.

Jos kisan aikana on kuiva keli, silloin asiat eivät ole näin yksioikoisia. Silloin jopa kuudenteen ruutuun jäänyt Michael Schumacher omaa omat mahdollisuutensa. Arvuuttelu on kuitenkin turhaa, sillä meidän on pakko odottaa ensin sunnuntai-iltapäivään nähdäksemme, minkälaisissa olosuhteissa kilpailu pääsee käyntiin. Kaikissa tapauksissa, keleistä huolimatta, kilpailusta voi tulla yksi tämän kauden parhaista.

Teksti: Erkki Mustakari 30.9.2006

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat