Mainos

Musta jää toi poliisille mieleen monille tutun kauhupätkän 70-luvulta – "mustapukuinen piru vetelee pitkällä luudalla"

Itä-Suomen poliisilaitoksen tilannekeskuksen aamuvuoron päivä on lähtenyt hilpeästi käyntiin, ainakin aamuisen Facebook-päivityksen perusteella.

Päivityksessä poliisilaitos muistuttelee petollisesta mustasta jäästä huumorin saattelemana.

– 70-luvulla varttuneelle tai lapsuutensa viettäneelle tuli aamulla elävästi mieleen Ylen iltaohjelmiinsa salakavalasti ujuttama kauhupätkä: mustapukuinen ja -viittainen piru vetelee pitkällä luudalla pitkin tien pintoja ja pientareita.

Poliisi viittaa päivityksessä Ylen minuutin mittaiseen tietoiskusarjaan, joka varoitteli erinäisistä vaaroista ja vaarapaikoista 70-luvulla.

– Vaahtosammuttimen kokoisena tuota infoarvoa ei välttämättä heti tajunnut, koska oli hirveä paikka ja kiire laittaa simmuja kiinni Pikkukakkosta tai Urheiluruutua odotellessa. Nyt aikuisena tai rehellisesti sanottuna vanhana tajusi taas konkreettisesti, että ihan aiheesta se Yle tuolloinkin muistutteli ja varoitteli, poliisi kirjoittaa.

Päivityksen pointtina on huomauttaa, että mustaa jäätä on nyt teiden pinnoilla.

– Musta jää ei näy, mutta on pirun liukasta… ja ainakin Kuopion korkeuksilla sitä oli töihin ajellessa tarjolla. Eli olkaa varovaisia nyt ja vastaisuudessa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.