Mainos

Muslimiveljeskunta ennakkosuosikkina Egyptin vaaleissa

Egyptiläiset jatkavat tänään äänestämistä parlamenttivaaleissa. Eilen ensimmäisenä vaalipäivänä äänestyspaikoilla riitti ruuhkaa mutta äänestäminen sujui rauhallisesti.

Suosituimpana puolueena pidetään islamistista Muslimiveljeskuntaa, mutta toisaalta vaalien tuloksen uskotaan olevan vaikea ennustaa.

Moni egyptiläinen pääsee äänestämään ensimmäistä kertaa elämässään presidentti Hosni Mubarakin 30-vuotisen valtakauden jälkeen. Vaalit kestävät aina maaliskuuhun saakka.

Helsingin yliopiston akatemiatutkija Susanne Dahlgren arvioi, että aitoon demokratiaan pääseminen on kuitenkin epävarmaa. Ensimmäinen parlamentti on tilapäinen, koska sen tehtävänä on ainoastaan valita perustuslakia kirjoittava neuvosto.

- Siitähän ei ole mitään takeita, että aitoon demokratiaan päästään. Tämä on vain vaaliprosessi. Egyptissä on niin paljon sellaisia rakenteita, joihin sotilasvalta on sekaantunut, sekä taloudessa että politiikassa, että siitä todella eroon pääseminen kestää kyllä vuosia, Dahlgren arvio MTV3:n Huomenta Suomessa.

(MTV3)

Katso Susanne Dahlgrenin haastattelu: (Huomenta Suomi 29.11.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.