Mainos

Muslimiterroristit suunnittelivat vallankaappausta Kaukasuksella

Venäjän viranomaiset ovat paljastaneet Kaukasuksella toimineen vallankaappausta suunnitelleen muslimirikollisryhmän.

Venäjän viranomaiset ovat paljastaneet Kaukasuksella toimineen rikollisryhmän, joka valmisteli aseellista vallankaappausta kahdessa pienessä tasavallassa, Kabardinia-Balkariassa ja Karatshajevo-Tsherkessiassa.

Venäjän ylin syyttäjäviranomainen Vladimir Ustinov on kertonut tänään muslimiryhmittymän kaappaussuunnitelmasta Tshetsheniassa.

-Kaukasuksen syyttäjänvirasto tutki terrorismitekoja... ja esti aseellisen vallankaappausyrityksen (kahdessa tasavallassa), Ustinov sanoi Hankalassa ORT-television haastattelussa.

Ryhmän jäseniä epäillään myös yhteyksistä kahden asuintalon räjäytykseen Moskovassa ja Vologodonskissa syksyllä 1999 sekä Moskovan Pushkin-aukion pommi-iskuun vuosi sitten. Räjähdyksissä sai surmansa yli 300 ihmistä.

Ustinovin mukaan ryhmää johti Amir-Hyzyr Salpagarov ja siihen kuului arabipalkkasotureita. Izvestija-lehden tietojen mukaan wahhabi-lahkoa edustava Salpagarov kuuluu alueen vaikutusvaltaisimpiin klaaneihin.

Kaukasuksen pohjoisrinteillä sijaitsevassa Karatshajevo-Tsherkessiassa puhkesi vuonna 1999 kuukausia kestänyt poliittinen kriisi, jossa olivat vastakkain vähemmistötsherkessit ja karatshajevit.

Kahdessa tasavallassa on yhteensä reilut miljoona asukasta. Venäjän viranomaiset ovat pelänneet Tshetshenian levottomuuksien leviävän Kaukasuksen pienvaltioihin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.