Mainos

Muslimit Thaimaan pommi-iskun takana

Kiihkomuslimien värväämä 16-vuotias huumenuori on poliisin mukaan tunnustanut Etelä-Thaimaan eilisiltaisen pommi-iskun, jossa kolme ihmistä sai surmansa ja 15 haavoittui.

Pommi räjähti pääasiassa muslimien asuttamassa Bethongin kaupungissa 1000 kilometriä Bangkokista etelään kiinalaisten uskonnollisessa juhlassa, johon osallistui arviolta 500 ihmistä. Iskun järjestäjänä oli erillisen muslimivaltion perustamista vaativa Uusi PULO -järjestö, joka pyrkii luomaan epäjärjestystä Etelä-Thaimaahan.

Uuden PULOn edeltäjä, PULO, kävi 1970-luvun alussa sissisotaa luodakseen muslimivaltion, johon kuuluisivat neljä muslimienemmistöistä maakuntaa, Yala, Pattani, Natun ja Narathivat. PULOn riveissä oli eräässä vaiheessa yli 20 000 sissiä, mutta järjestö hajosi, kun hallitus armahti sen jäsenet vuonna 1984. Eräiden PULOn jäsenten tiedetään kuitenkin muodostaneen rikollisryhmiä. Uuden PULO tavoitteista tiedetään vain vähän. Poliisin mukaan järjestöön kuuluu vain noin 30 jäsentä, joista useimmat ovat huumenuoria. Ainakin yksitoista poliisia on kahden viime kuukauden aikana ammuttu Thaimaan neljässä eteläisimmässä maakunnassa.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.