Mainos

Muslimit haastoivat oikeuteen terroristiherjasta

Kymmenen muslimimiestä on haastanut New Yorkissa työnantajansa oikeuteen työpaikkakiusaamisesta. Manhattanilla sijaitsevan loistohotellin palveluksessa olevat muslimit syyttävät esimiehiään törkeästä häirinnästä ja terroristiksi herjaamisesta, kertoo sanomalehti New York Times.

Työntekijät päättivät tehdä ilmoituksen viranomaisille, kun he kyllästyivät kuuntelemaan syyskuun terrori-iskuihin liittyviä vihjauksia, kuten "älkää räjäyttäkö rakennusta" tai "kaikki muslimiterroristit ovat samanlaisia". Kanteen mukaan miehiä on nimitelty myös Osamiksi ja bin Ladeneiksi.

Työntekijät haluavat saada työnantajansa tilille myös siitä, että muslimimiesten mukaan heidät tuomittiin henkilökohtaisesti vuoden 2001 hyökkäyksistä. Tasa-arvolautakunta epäilee hotellin johtoporrasta lisäksi työntekijöiden avunpyyntöjen lyömisestä laimin ja epäkohtien hiljaisesta hyväksymisestä.

Työnantaja kiistää syytökset. Hotellin lausunnossa korostetaan, että esimiehet aloittivat tutkimukset tapausten tultua ilmi 18 kuukautta sitten ja ryhtyivät nopeasti asianmukaisiin toimiin ongelman ratkaisemiseksi. Hotellin mukaan kanne on perusteeton ja sillä haetaan yksinomaan rahallisia korvauksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.