Mainos

Muslimit aloittivat pyhiinvaelluksensa Saudi-Arabiassa

Pyhiinvaelluksen eli hajjin reitin varrelle on sijoitettu tuhansia saudien turvallisuusjoukkojen jäseniä valvomaan pyhiinvaelluksen sujumista.

Arviolta kolme miljoonaa muslimia on aloittanut tiukkojen turvatoimien saattelemana vuosittaisen pyhiinvaelluksensa Saudi-Arabian Mekassa.

Mekasta valkoisiin pukeutuneet pyhiinvaeltajat siirtyvät päivän aikana noin viiden kilometrin päässä sijaitsevaan Minan kaupunkiin, jossa he viettävät seuraavat päivät.

-Kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, vakuuttaa Saudi-Arabian sisäministeriön edustaja.

Huomenna joukko lähtee Minasta kohti Arafat- eli Armonvuorta, missä he viettävät päivän rukoillen. Sen jälkeen he palaavat takaisin Minaan, jossa kahden päivän ajan he kivittävät saatanaa edustavia kivipylväitä.

Pyhiinvaelluksen eli hajjin reitin varrelle on sijoitettu tuhansia saudien turvallisuusjoukkojen jäseniä valvomaan pyhiinvaelluksen sujumista. Mekkaan ja Medinaan on hajjia varten myös pystytetty 21 telttasairaalaa ja lähes 10 000 terveydenhoitohenkilökunnan jäsentä on määrätty töihin.

Pyhiinvaelluksessa ei ole viime vuosina kyetty välttämään kuolonuhreja. Kahtena viime vuotena sadat ihmiset ovat tallautuneet kuoliaaksi väentungoksessa.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.