Mainos

Muslimiperhe ulos koneesta USA:ssa turvapuheiden vuoksi

Viranomaiset poistivat Yhdysvalloissa kotimaanlennolle lähdössä olleesta koneesta yhdeksän matkustajaa, koska he olivat puhuneet lentämisen turvallisuudesta. Seurueeseen kuuluvista kuusi oli pukeutunut perinteisiin muslimiasuihin.

Joku koneeseen nousevista oli kuullut, kuinka kaksi seurueen jäsenistä oli keskustellut siitä, mikä paikka on turvallisin istumapaikka lentokoneessa.

Matkustajat olivat lähdössä torstaina Orlandosta Floridasta kohti Washingtonia. Mukana seurueessa oli kolme pikkulasta. Kaikki poistettiin koneesta, eivätkä he saaneet jatkaa matkaa, ennen kuin liittovaltion poliisi FBI oli varmistanut heidän harmittomuutensa.

AirTran-lentoyhtiö kieltäytyi korvaamasta matkustajille koituneita kuluja uusien lentolippujen ostamisesta sekä kuljettamasta heitä myöhemmillä lennoillaan. Yhtiö sanoi myöhemmin, että kyseessä oli väärinkäsitys, mutta sen mukaan toimet olivat oikeutettuja.

Koneesta poistetuista vain yksi ei ollut Yhdysvaltain kansalainen, ja perheiden jäsenet toimivat arvostetuissa ammateissa Virginiassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.