Mainos

Muslimien syrjintä lisääntynyt USA:ssa

Kansalaisoikeusjärjestön raporttiin kerätyt tapaukset vaihtelevat työpaikkasyrjinnästä tappoihin.

Muslimeihin kohdistuva syrjintä on lisääntynyt Yhdysvalloissa. Syrjintään, häirintään ja suoranaiseen väkivaltaan liittyviä tapauksia oli viime vuoden aikana 70 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna, keskeinen islamilainen kansalaisoikeusjärjestö Council on American-Islamic Relations kertoo raportissaan.

Järjestön mukaan ilmapiiri Yhdysvalloissa on muuttunut selvästi muslimivastaisemmaksi vuoden 2001 syksyn terrori-iskujen jälkeen. Siihen on osaltaan vaikuttanut uusi terrorismilaki, joka antaa poliisille ja turvaviranomaisille entistä vapaammat kädet tarkkailuun, muun muassa puhelujen salakuunteluun ja pidätyksiin.

-Sota terrorismia vastaan ymmärretään liian usein sodaksi islamia vastaan, raportissa sanotaan. -Vaikka Valkoinen talo toistaa, ettei siitä ole kyse, monet nykyhallintoa tukevat ajattelevat niin.

Järjestö perustettiin vuonna 1995 pitämään kirjaa islaminuskoisiin kohdistuvasta syrjinnästä. Vuonna 2003 raportoituja tapauksia oli kaikkiaan 1019. Määrä on kymmenkertainen perustamisvuoteen verrattuna.

Rasistisia rikoksia kaksi kertaa enemmän kuin 2002

Teot vaihtelivat syrjimisestä asumisessa ja liiketoiminnassa aina väkivallalla uhkailuun, pahoinpitelyihin ja neljään tappoon. Muslimeilla on ollut vaikeuksia saada työpaikkoja. Liittovaltion tasa-arvokomissio sai viime vuonna 600 muslimien tekemää valitusta asiasta.

Rasistisia, muslimeja vastaan tehtyjä rikoksia Council on American-Islamic Relations kirjasi viime vuonna 93 kappaletta. Määrä on yli kaksinkertainen vuoteen 2002 verrattuna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.