Mainos

Muslimien mielenosoitukset jatkuvat - Pakistanin hallitus antoi mielenosoittajille lomapäivän

Muslimien mielenosoitukset länsimaita vastaan jatkuvat. Protestit alkoivat islamia rienaavasta amerikkalaisesta elokuvasta reilu viikko sitten, ja ne saivat lisää pontta ranskalaisen lehden julkaistua Muhammad-pilakuvia.

Pakistanissa mielenosoittajat ovat ottaneet yhteen poliisin kanssa. Uutistoimisto AFP:n mukaan parikymmentä ihmistä on kuollut ja yli 200 on loukkaantunut Pakistanissa Muhammed-videon vastaisissa mielenosoituksissa.

Pakistanin hallitus on julistanut päivän yleiseksi lomapäiväksi, jotta ihmiset pääsisivät mielenosoituksiin. Hallitus kannustaa kansalaisia osoittamaan mieltään rauhanomaisesti "rakkaudesta profeettaan".

Useat länsimaat ovat kiristäneet lähetystöjensä turvatoimia muslimimaissa. Muslimeille perjantai on pyhäpäivä, ja mielenosoitukset leimahtavat usein täyteen liekkiin perjantairukousten jälkeen.

Ranska pitää tänään lähetystönsä suljettuina parissakymmenessä muslimimaassa. Yhdysvallat on puolestaan varoittanut amerikkalaisia matkustamasta Pakistaniin, jonka viranomaiset ovat antaneet kansalaisille täksi päiväksi vapaata.

Tunisia on sen sijaan kieltänyt kaikki täksi päiväksi kaavaillut mielenosoitukset väkivaltaisuuksien pelossa. Egyptin korkein hengellinen johtaja antoi eilen muslimeille kehotuksen pidättäytyä kostosta.

(MTV3 - STT- AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.