Mainos

Musiikkivideot etsivät uusia väyliä

Musiikkivideoiden tekemisestä on Suomessa tullut paljolti värikäs, nuorten alan ammattilaisten harjoittelu- ja temmellyskenttä.

Uusia leviämisväyliä musiikkivideot ovat löytämässä sekä internetin että digitaalisen teknologian ansiosta.

- Musavideossa, kun saat siihen yhden hyvän idean niin se kantaa koko videon läpi asti. Ehkä se on semmonen revittely, saa vähän revitellä visuaalisesti, ohjaaja Kalle Kotila kertoo.

Revittely ja rajojen ylitykset ovatkin nyt suomalaisen musiikkivideon trendit.

- Pyritään jollain tavalla hätkähdyttämään, että tapahtuipa se sitten johonkin ehkä vähän moraalisesti kyseenalaiseen kuvastoon viittaamalla, tai sitten voihan se olla joku hyvinkin hempeä sisältö, populäärimusiikin tutkija Antti-Ville Kärjä pohtii.

Mutta pelkkä videoiden tekeminen ei tekijöitä tyydytä.

- Tällä hetkellä on aika kova ongelma se, missä sitä näytetään. Se on hiukkasen turhauttavaa tehdä kova työ, eikä sitä sitten kukaan näe, Kotila harmittelee

Mutta tutkija rauhoittelee Oulun musiikkivideofestareille kokoontuneita, videot ovat löytämässä internetin ja digitekniikan kautta uudet väylänsä.

- On kysymys minun mielestäni sekä sen tuotannon että tämän levittämisen puolella tapahtuvista muutoksista ja just siinä tämän digitaalisen teknologian painoarvo on hyvin keskeinen, tutkija Kärjä kertoo.

Itse videoiden tuotanto Suomessa on kehittynyt kaksinapaiseksi. Toisaalta on kansainvälisestikin korkeatasoisia videoita.

- Toisella puolella on sitten tämmöinen enempi amatöörituotanto. Ääripäät on ehkä hieman eriytyneet siitä, mitä ne oli vielä sanotaanko 90-luvun loppuvuosina, Kärjä luotaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.