Mainos

Musiikkivideoita ruodittiin Oulussa

The Crash

Oulun Musiikkivideofestivaalien pääpalkinto, Kultapumpeli, myönnettiin eilen brittipoppia soittavan turkulaisbändin The Crashin videolle Sugared. Voittajavideon on ohjannut Tommi Pietiläinen.

Tunnustus jaettiin Pumpeligaalassa Oulun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä. Tuomaristo oli valinnassaan yksimielinen. -Tenniksen pelaaminen ei näytä lainkaan niin tylsältä kuin voisi kuvitella. Rauhallinen ja kaunis kameratyö tukee tarinaa, raati luonnehti videota, joka kertoo tenniksen pelaamisesta homoerotiikalla ryyditettynä. Tuomaristo kehui myös voittajavideon värejä ja yksityiskohtia.

Videotapahtuman yleisö sai äänestää myös oman suosikkinsa. Kansanpumpeli meni myös Tommi Pietiläinen The Crash -yhtyeen vidoesta Sugared.

Juhlissa jaettiin lisäksi viisi kunniamainintaa. Jury nimesi kunniamaininnat mutta ei asettanut niitä paremmuusjärjestykseen. "Mukavuuspalkinto" meni Viljami Erosen ohjaamalle Rasmus-bändin Liquid-videolle. "Tunnelmapalkinnon" sai Mikko Hilken, Jukka Salosen ja Hermanni Yli-Tepsan ohjaama Neomarkka-bändin video Yksi kahdelle. "Maustepalkinto" myönnettiin Jonna Tervomaan videolle En sinulta rauhaa saa. Videon on ohjannut Sökö Kaukoranta. "Pehmeyspalkinto" meni Pete Riskin ohjaamalle Supperheads-bändin videolle Heavenly High ja "Pahan olon palkinnon" sai Kie von Herzenin ohjaama Egotripin video Ulkopuolella.

Kotimaisten musiikkivideoiden paremmuus punnittiin Oulussa nyt kuudennen kerran. Parhaat videot valitsi ensimmäistä kertaa kansainvälinen tuomaristo. Kilvassa oli mukana 119 videota. Musiikkivideofestivaalit päättyvät tänään.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.