Mainos

Musiikkivideofestivaalit Oulussa kuudetta kertaa

Oulun Musiikkivideofestivaali pyörähtää vauhtiin kuudennen kerran ensi torstaina. Järjestäjät luonnehtivat tapahtuman antia runsaaksi ja rönsyileväksi. Musiikkivideoiden lisäksi tarjolla on erikoisnäytöksiä, joissa nähdään muun muassa ruotsalaisen Jonas Åkerlundin kohuttuja videoita sensuroimattomina versioina. Festivaalin runkona on yhä kotimainen musiikkivideokilpailu, jossa on tänä vuonna mukana 120 uutuusvideota. Kansainvälinen tuomaristo palkitsee niistä parhaan Kultapumpelilla, ja myös yleisö pääsee valitsemaan oman suosikkinsa. Kotimainen kilpailu huipentuu Pumpeligaalaan Oulun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä lauantai-iltana.

Tietoiskuja vuosien takaa

Festivaalien lukuisissa erikoisnäytöksissä nähdään muun muassa dokumentteja Irlannin musiikkimaailmasta sekä Rieku ja Raiku -animaatioita. Time Tunnel- tilaisuus tarjoaa mekaanista musiikkia läpi yön. Festivaaleilla on lisäksi esillä tietoiskuja, joita nähtiin televisiossa vuosina 1970-1985. Luvassa on valistusdokumentteja esimerkiksi huumeista, tupakasta ja seksistä. Pekka Lehdon ohjaama The Real McCoy -dokumentti tulee festivaaleilla Oulun-ensi-iltaan torstaina. Samana iltana dokumentin päätähti keikkailee kaupungissa, 45 Specialissa.

LUOVIen yö -toritapahtuma järjestetään kauppatorilla perjantaina. Illan aloittaa suvaitsevaisuuden puolesta Ska-kulkue, joka saapuu rautatieasemalta Torinrantaan noin kello 19. Taiteiden yön tapaan kulttuuria on tarjolla myös esimerkiksi kirjastossa, Oulun taidemuseossa ja taidegallerioissa. Ilta huipentuu ilmakitaransoiton MM-kilpailuihin ja ilmakitaran yhteissoittoon, joka Internetin suomin mahdollisuuksin on konkreettisestikin maailmanlaajuinen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.