Mainos

Musiikkitalon rakentaminen vielä rahasta kiinni

Helsingin Töölönlahden uuden asemakaavan hyväksyminen mahdollistaa myös kiistellyn musiikkitalon rakentamisen. Talon rahoitus on kuitenkin vielä auki.

Nykytaiteen museo Kiasma

Helsingin keskustaan suunnitellun musiikkitalon rahoitus on vielä pahasti auki. Sen paremmin valtio kuin Yleisradiokaan eivät vielä ole päättäneet osallistua talon rakentamiseen. Helsingin kaupunki toivoo rahoituspäätöksiä jo tänä keväänä, jotta rakennustöihin päästäisiin suunnitellussa aikataulussa.

Musiikkitalo on määrä rakentaa tontille eduskuntatalon eteen. Hanke eteni viime yönä, kun Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi alueen asemakaavan.

Mutta rahaa puuttuu. Talo maksaa vähintään 100 miljoonaa euroa, ja vasta neljäsosasta eli kaupungin osuudesta on päätös.

Valtion osuus on puolet, mutta ainakin valtiovarainministeri löytäisi rahoille parempaakin käyttöä.

- Minulla on sellainen tunne että sekä valtion että kaupungin budjetit ovat aika tiukoilla. Silloin tällainen hanke merkitsee helposti sitä että joudutaan tinkimään muista menoista. Valitettavasti tinkiminen osuu sitten useimmiten peruspalveluihin, valtiovarainministeri Sauli Niinistö sanoo.

Hallituksen enemmistö näyttää kuitenkin tukevan musiikkitalohanketta. Niinistö ei saa tukea edes oman puolueensa ministereiltä.

- Elämä vain ei ole niin mustavalkoista että voidaan ikäänkuin terveyspalvelut ja kulttuuri panna vastakkain. Ihmisen hyvinvointiin kuuluvat kultturipalvelut hyvin vahvasti mukaan. Siinä mielessä nämä ovat asioita, jotka pitäisi yrittää katsoa käsi kädesä, kulttuuriministeri Suvi Lindén sanoo.

Yleisradiolta kaupunki odottaa neljänneksen osuutta kalliiseen hankkeeseen. Yleä kiinnostaa talon käyttö, mutta rakentamiseen sillä ei ole halua eikä rahaa.

Yleisradion hallintoneuvoston puheenjohtajan, Markku Laukkasen mukaan talon rakentaminen on valtion ja kaupungin vastuulla, ja Yle päättää omasta osallistumisestaan talon käyttöön vasta valmiin esityksen pohjalta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 28.2.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.