Mainos

Musiikkitalon rakentaminen aikataulussaan

Helsingin Musiikkitalon rakentaminen on aikataulussa ja harjannostajaisia vietettiin tänään. Talo valmistuu vuoden kuluttua ja avajaisia vietetään elokuun lopussa ensi vuonna.

Seuraavaksi aletaan rakentaa sisätiloja, ja julkisivu viimeistellään kesäkuussa.

Talosta esiteltiin tänään muun muassa korkea ympyränmuotoinen suuri sali, jonka sisäkatto on lähes valmis. Erikoisuutena ovat ikkunat lämpiöstä saliin. Seinät ovat vielä paljasta betonia ja nyt alkaa niiden peittäminen tummalla Rautalammin koivulla.

- Se tulee olemaan aika tummasävyinen ja sekin on ihan tietoinen valinta, lukuun ottamatta tuota esiintymislavaa, joka on valkaistua mäntyä. Pehmeää puuta, tietysti siinäkin on akustiikka vaikuttanut ratkaisuun, halutaan nimenomaan, että esiintymislava korostuu, kertoo Musiikkitalon johtaja Helena Hiilivirta.

Talossa on lisäksi viisi pienempää salia, joita tulevat käyttäjät tänään testasivat rakennustelineiden varjossa. Esimerkiksi Sibelius-Akatemian laulumusiikin opiskelijat saavat oman salin, jossa voi esiintyä ja harjoitella ammattimaisissa oloissa.

Julkisivultaan keskeneräinen Musiikkitalo muistuttaa vielä massiivista virastotaloa, ja esimerkiksi pienten musiikkisalien katto, viisto nurmikkokansi puuttuu kokonaan.

-Sen jälkeen kun tänne pääsee oikeasti kävelemään, ja pääsemme työmaa-aidoista ja muista työmaaesteistä eroon, niin sitten se vasta oikeasti näyttäytyy, miten tämä asettuu todella hienosti tähän alueeseen, Hiilivirta kuvaa.

Katso Terhi Hyvärisen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.