Mainos

Musiikkitalolle ylistystä berliiniläisiltä

Maailman ehkä arvostetuin sinfoniaorkesteri konsertoi ensimmäistä kertaa Musiikkitalossa lauantaina.

Konsertti tuli mahdolliseksi sen jälkeen, kun Musiikkitalo päätti olla laskuttamatta normaalia vuokraa, Helsingin kaupunki antoi ylimääräisen avustuksen ja järjestäjä, Helsingin Juhlaviikot sai yksityistä rahaa Kordelinin ja Wihurin säätiöiltä.

Toiminnanjohtaja Erik Söderblom riemuitsee:

- Tämä on meidän tehtävämme, tuoda korkeatasoista musiikkia helsinkiläisyleisölle. Ja akustisesti korkeatasoinen Musiikkitalo saa huippuorkesteritkin tulemaan tänne.

Talon akustiikka saikin ylistystä mahdollisimman vaativalta taholta, kun kapellimestari Simon Rattle vuodatti kiitostaan harjoituksen jälkeen.

- Vihdoinkin olette saaneet upean konserttitalon Helsinkiin. Tämä musikaalinen kansa tarvitsi tällaisen ja on ansainnut sen. Akustiikka on fantastinen, käytitte maailman parasta akustiikan rakentajaa Toyotaa ja työn jälki kuuluu salissa, vuodatti Sir Simon MTV3:n haastattelussa.

Hinta on salaisuus

Maailman ehkä kysytyimmän orkesterin hinta on salaisuus. Kysyttäessä, onko hinta yli vai alle 500 000 euroa, Söderblom vastaa, että se on pitkälti alle sen.

Yli satahenkiselle seurueelle sitä pidetään hyvin kohtuullisena. Peruspalkkansa orkesteri saa Berliinistä mutta tilaajan kustannettavaksi jää matkat ja majoitukset.

Seurue tuli Suomeen lauantaiaamuna edellisestä konsertistaan ja matkustaa maa ja konsertti päivässä -tahdilla täältä Tukholmaan ja sitten Islantiin.

Katso Merja Sundströmin juttu (Kymmenen uutiset 17.11.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.