Mainos

Musiikkilehti Soundille huomautus toimittajan arvostelusta

Soundi kritisoi artikkelissaan erään toimittajan työskentelyä. Julkisen sanan neuvoston mukaan kyseinen toimittaja joutui kirjoituksen vuoksi erittäin huonoon valoon.

Julkisen sanan neuvosto (JSN) on antanut Soundi-lehdelle huomautuksen artikkelista, jossa kritisoitiin erään toimittajan työskentelyä.

Jutussa arvosteltiin sitä, että kaksi lehteä olisivat julkaisseet samansisältöisen kirjakritiikin. Soundin artikkelissa kommentoitiin, että toimittajalla olisi tapana myydä eri julkaisuihin otsikkoa myöten sama kritiikki.

Soundin päätoimittajan Timo Kanervan mukaan samassa yhteydessä jutussa palautettiin mieliin musiikkipiireissä aikoinaan laajaa huomiota herättänyt tapahtuma. Siinä toimittajan oli väitetty tehneen haastattelun haastattelematta taiteilijaa.

JSN:n mielestä toimittajan työ on julkista. Sen takia on hyväksyttävää, että tämä voi joutua kovankin arvostelun kohteeksi. JSN kuitenkin katsoo, että Soundin jutussa julkaistu kritiikki kohdistuu voimakkaasti toimittajan ammattitaitoon ja -kunniaan.

JSN:n mielestä tapauksesta sille kannellut toimittaja joutui erittäin kielteiseen julkisuuteen ja häntä olisi pitänyt kuulla artikkelin yhteydessä. JSN:n mielestä vahinkoa ei olisi enää voinut korjata jälkeenpäin julkaistavalla omalla kannanotolla.

JSN katsoo Soundin rikkoneen hyvää journalistista tapaa ja antaa lehdelle huomautuksen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.