Mainos

Musiikin soitto televisiossa toi Teostolle rahaa

Musiikin käyttö uusilla mainosrahoitteisilla tv-kanavilla on lisännyt Teoston korvauksia. Tv-korvaukset kasvoivat viime vuonna yli 14 prosenttia. Kaupallinen radio on sen sijaan on vähentänyt musiikin käyttöään. Niiden Teosto-korvaukset laskivat 3,4 prosenttia.

Teoston kotimaasta keräämät korvaukset olivat viime vuonna 42,8 miljoonaa euroa, kasvua vuoteen 2009 verrattuna oli 5,2 prosenttia. Teoston kokonaistuotot kasvoivat 51,8 miljoonaan euroon.

Tv:n ja radion osuus Teoston keräämistä korvauksista oli 56 prosenttia. Media-alalta eli musiikin käytöstä radiossa, televisiossa ja internetissä tuli yhteensä vajaat 60 prosenttia eli noin 26 miljoonaa euroa.

Taustamusiikin käyttö yritysten asiakastiloissa, ravintoloissa ja liikennevälineissä on niin ikään kasvussa. Taustamusiikki toi Teoston oikeudenhaltijoille viime vuonna lähes 10 miljoonan euron tulot. Kasvua edellisvuodesta oli noin 4 prosenttia.

Areenakonsertit laskussa

Vuosia jatkunut konserttien ja festivaalien lipputulojen kasvu kääntyi viime vuonna laskuun. Teosto keräsi esityskorvauksia suurista tapahtumista noin 11 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2009. Laskusuuntaa selittävät osittain muutaman tapahtumajärjestäjän maksuhäiriöt.

Sen sijaan rock-klubien, tanssipaikkojen ja muiden pienempien elävän musiikin esityspaikkojen Teostolle maksamat korvaukset kasvoivat yli 7 prosenttia. Pieniä tapahtumia oli myös määrällisesti enemmän kuin vuotta aiemmin.

Vuonna 2010 kotimaasta kerätyistä korvauksista Teosto tilittää oikeudenomistajille toimintakulujen vähennyksen jälkeen 86,9 prosenttia eli 37,2 miljoonaa euroa.

Suomalaisen musiikin edistämiseen Teosto käytti 2,5 miljoonaa euroa eli 6,7 prosenttia tilityssummasta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.