Mainos

Musiikin imuroinnista ja levittämisestä jättisakko

Keravalaismies kopioi internetistä suuren määrän musiikkitiedostoja ja asetti ne edelleen muiden saataville sekä kopioitavaksi vertaisverkkoon.

Musiikin imurointi internetistä ja kappaleiden levittäminen edelleen internetin vertaisverkossa tuli keravalaismiehelle kalliiksi. Tuusulan käräjäoikeus tuomitsi miehen tekijänoikeusrikoksesta sakkoihin sekä mittaviin tekijänoikeus- ja vahingonkorvauksiin. Maksettavaa tuli yhteensä yli 4000 euroa.

Musiikin laiton levittäminen ajoittui vuosille 2003 ja 2004. Mies kopioi internetistä suuren määrän musiikkitiedostoja ja asetti ne edelleen muiden saataville sekä kopioitavaksi vertaisverkkoon. Kaikkiaan miehen koneelta löytyi 149 pitkäsoittoa ja 255 yksittäistä musiikkikappaletta.

Käräjäoikeus tuomitsi keravalaisen tekijänoikeusrikoksesta, koska se katsoi hänen toimineen ansiotarkoituksessa. Oikeus totesi, että vaikka mies ei ollut saanut tiedostojen jakamisesta rahaa, hän oli toimiensa kautta voinut kerryttää itselleen huomattavan määrän musiikkitiedostoja. Käytännössä mies oli näin käynyt kauppaa musiikkitiedostoilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.