Mainos

Musiikin "David Beckham" romutti miljoonaviulunsa

Viulisti David Garretille on käynyt kallis kömmähdys. Soittaessaan jouluna Lontoon Barbicanissa Garrett nimittäin liukastui ja rikkoi mittaamattoman arvokkaan, lähes 300 vuotta vanhan Stradivarius-viulunsa.

- Kaaduin portaissa ja laskeuduin viulukoteloni päälle, Garrett kertoi yleisradioyhtiö BBC:lle. - Kun avasin kotelon, se (sisältö) oli täyttä sotkua.

26-vuotias Garrett, jota on kutsuttu myös viulunsoiton David Beckhamiksi, kuvaili onnettomuuden tuntuneen siltä kuin olisi menettänyt rakkaan ystävän.

290 vuotta vanha Stradivarius-viulu viettää nyt seuraavat kahdeksan kuukautta korjauksessa, joka tulee maksamaan noin 90 000 euroa. Garrett ei kuitenkaan välitä laskusta.

- Minusta korjaus on rahansa arvoista. Haluan parhaan mahdollisen korjauksen, mikä ei ole koskaan halpa vaihtoehto. Tietyt instrumentit vain toimivat erittäin hyvin viulistin kanssa.

Rikkoutunut viulu on nimeltään San Lorenzo. Se on yksi 650 soittimesta, jotka maailmankuulu italialainen käsityöläinen Antonio Stradivarius teki. San Lorenzo syntyi Stradivaruksen ns. kultaisella aikakaudella vuosien 1700-1720 välisenä aikana, mikä tekee viulusta entistäkin arvokkaamman.

Garrett ei ole suostunut paljastamaan, kuinka paljon hän maksoi viulusta ostaessaan sen 6-7 vuotta sitten. Soittimensa ollessa korjaamolla Garrett on saanut lainaksi toisen Stradivariuksen J&A Beare -yhtiöltä.

Saksalaissyntyinen Garrett tuli kuuluisaksi lapsilahjakkuutena, ja hän soitti Lontoon filharmonikkojen solistina jo ennen kuin oli täyttänyt 10-vuotta. Hän on opiskellut New Yorkin Juilliardissa ja rahoittanut opintonsa tekemällä mallintöitä muun muassa Voguelle ja Armanille.

(MTV3-EBU)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.