Mainos

Musiikin aika - tapahtuma täyttää 20 vuotta.

Suomen vanhin nykymusiikkitapahtuma Musiikin aika täyttää 20 vuotta.

Viitasaarella 4.-10. heinäkuuta järjestettävän festivaalin pääteemana on tällä kertaa etno- ja kansanmusiikkivaikutteinen taidemusiikki.

Kansanperinteestä ammentaa muun muassa kesän juhlien ruotsalainen säveltäjävieras Karin Rehnqvist, jolta kuullaan vokaalimusiikkia karjankutsuhuutoineen. Toinen ulkomaisista säveltäjävieraista on festivaalin loppuosan modernistista linjaa edustava venetsialainen Claudio Ambrosini. Vuonna 1985 Rooma-palkinnon saanut säveltäjä tuo Viitasaarelle kamariyhtyeensä Ex Novon.

Musiikkijuhlien avajaiskonsertissa esiintyy Juha Kankaan johtama Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri. Ohjelmassa on muun muassa Pehr Henrik Nordgrenin sellokonsertto, jossa solistina on Marko Ylönen.
Mukana ovat myös kansanperinteestä vaikutteita saanut moskovalainen Pokrovski-kokoonpano sekä ranskalaista yhteislauluperinnettä edustava Soli Tutti.

Musiikin ajan tämän kesän soittimia ovat erityisesti kantele ja harmonikka. Muiden instrumenttien taitajista paikalla ovat muiden muassa amerikkalainen saksofonisti John-Edward Kelly sekä viulisti Pekka Kuusisto, joka esiintyy ystävineen avajais- ja päättäjäisiltojen myöhäiskonserteissa.

Festivaalin ohjelmistossa on tänäkin vuonna paljon uutuusteoksia. Tapahtumassa kuullaan kymmenen kantaesitystä ja yli kolmekymmentä Suomen ensiesitystä.

Juhlavuoden tilausteos on Veli-Matti Puumalan käyrätorvikonsertto Grave, funebre. Sen esittää lauantaina 6. heinäkuuta Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri solistinaan Esa Tapani.

Säveltäjien kouluttaminen on aina ollut eräs Musiikin ajan keskeisiä työsarkoja. Tänä kesänä molemmat ulkomaiset säveltäjävieraat pitävät mestarikurssin ja lauluyhtye Soli Tuttin työpajassa opiskellaan kuorosäveltämistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.