Mainos

Musica nova Helsinki -festivaalilla myös nykytanssia

Kymmenpäiväisellä festivaalilla nähdään tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös kotimaista nykytanssia.

Kansainvälinen uuden musiikin Musica nova Helsinki -festivaali uudistaa tänä vuonna ohjelmistoaan myös modernin tanssin piiriin. Festivaalin ohjelmasta löytyy KOKOteatterin slaavilaisen irrationalismin ilta 3, jossa nähdään suomalaisen nykymusiikin pohjalta tehty tanssiesitys.

Toinen tämänvuotinen erikoisuus on Radiofoninen maraton, jossa kuullaan muun muassa Paavo Heinisen, Olli Kortekankaan, Kaija Saariahon, Herman Rechbergerin, Magnus Lindbergin ja Veli-Matti Puumalan sävellykset. Radiofoninen teos sopii ilmaisultaan tai luonteeltaan parhaiten radion kautta välitettäväksi ja kuunneltavaksi.

Musica nova esittelee musiikin moninaisia ilmiöitä kymmenen päivän ajan maaliskuun alusta lähtien. Tämän vuoden säveltäjävieras on Esa-Pekka Salonen, jonka tuotantoa käsitellään monipuolisesti. Hänen omien sävellystensä lisäksi esillä on muun muassa useita Saloseen vaikuttaneita 1900-luvun säveltäjiä, hänen opettajansa Donatoni sekä Korvat auki! -yhdistyksen uutta ja vanhempaa polvea.

Salosen lisäksi tapahtumassa esitellään joukko nuoremman polven säveltäjiä. Kaikkiaan festivaalilla kuullaan 18 kantaesitystä suomalaisilta säveltäjiltä. Ulkomaisia säveltäjänimiä ovat tänä vuonna japanilainen Toshio Hosokawa ja italialainen Marco Stroppa. Lisäksi festivaalilla vierailee maailmalla jo paikkansa vakiinnuttanut Thomas Adhs, joka oli vuoden 1999 Musica novan säveltäjävieras ja ihastutti festivaaliväkeä esimerkiksi Powder Her Face -oopperallaan.

Tänäkin vuonna Musica nova esittelee myös 1900-luvun klassikoita, joukossa muun muassa Witold Lutoslawski, Igor Stravinsky, Kurt Weill, Iannis Wenakis ja György Ligeti. Festivaalin musiikkia tulkitsevat kotimaisten tähtien lisäksi muun muassa David Wilson-Johnson, Barbara Hannigan ja Mariinski-teatterin solistit Irina Vasiljeva, Anna Kiknadze, Nadezhda Vasiljeva ja Jevgeni Akimov.

Festivaalin ohjelmassa on huomioitu lapset ja nuoret entistä laajemmin. Esimerkiksi Kansallisoopperassa on tarjolla nuorille suunnattu pienoisooppera Gaia ja Tapiole'-tapahtumassa kuullaan nuorisoprojekti Bermudan päätöskonsertti ja tutustutaan sävellysohjelma Ääniseen sekä tietotekniikkakeskus Cartesin erikoisiin soittimiin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.