Musharrafin uudelleenvalinnalta uhkaa mennä uskottavuus

Musharrafin ehdokkuudesta on tehty useita valituksia. Uudelleenvalintaa havittelevan presidentin vastustajat katsovat, ettei ehdokkuus ole laillinen, koska Musharraf on yhä asevoimien komentaja.

Pakistanin parlamentti uhkaa kutistua vaarallisen pieneksi presidenttiäänestyksen alla. Opposition kansanpuolueen maanpakolaisjohtaja Benazir Bhutto ilmoitti tänään, että puolueen kansanedustajat todennäköisesti eroavat ennen lauantain vaaleja.

Aiemmin tällä viikolla jo runsaat 80 muuta opposition edustajaa erosi protestina presidentti Pervez Musharrafin uudelleenvalinta-aikeille. Kansanpuolueenkaan lähtö ei estäisi Musharrafin voittoa, mutta veisi siltä uskottavuuden. Puolue tekee ratkaisunsa huomenna.

- Emme haluaisi ryhtyä tähän, mutta nykyisen hallinnon kyvyttömyys Pakistanin demokratisoimisessa on pakottamassa meidät siihen, Bhutto sanoi.

Epävarmaa on tosin vielä sekin, pääseekö parlamentti lauantaina ollenkaan äänestämään, sillä korkeimmalle oikeudelle on tehty uusia valituksia Musharrafin ehdokkuudesta. Hänen vastustajansa katsovat, ettei ehdokkuus ole laillinen, koska Musharraf on yhä asevoimien palveluksessa.

Istuvalla presidentillä on kaksi vastaehdokasta.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat