Mainos

Musharrafin kausi päättyy virallisesti

Maahan julistetaan huomenna väliaikainen hallitus. Presidentti Pervez Musharraf jättää armeijan komentajan tehtävät joulukuun alkuun mennessä, kertoo maan oikeuskansleri.

Pakistanin presidentin Pervez Musharrafin virkakausi päättyy virallisesti tänään keskiyöllä. Samanaikaisesti kautensa päättää myös maan parlamentti.

Musharraf jatkaa kuitenkin virkaatekevänä presidenttinä, kunnes korkein oikeus päättää lokakuun presidentinvaalien laillisuudesta. Musharraf voitti vaalit, mutta opposition mielestä hän ei olisi voinut olla edes ehdolla, koska hän on myös armeijan komentaja.

Pakistaniin nimitetään lisäksi huomenna väliaikainen hallitus, joka johtaa maata parlamenttivaaleihin asti. Aiemmin tässä kuussa poikkeustilan julistanut Musharraf on luvannut pitää vaalit 9. tammikuuta mennessä.

Oppositio on uhannut boikotoida vaaleja, sillä sen mukaan ne eivät voi olla poikkeustilan aikana vapaat ja oikeudenmukaiset. Oppositiojohtaja Benazir Bhutto ja hänen entinen kilpailijansa Nawaz Sharif ovat lisäksi sopineet ryhtyvänsä yhteistyöhön Musharrafin syrjäyttämiseksi, kertoi Sharifin edustaja.

Musharraf lupaa riisua univormunsa pian

Musharraf jättää armeijan komentajan tehtävät joulukuun alkuun mennessä, kertoo maan oikeuskansleri.

Musharraf on luvannut useasti aiemminkin luopua univormustaan. Presidentti on asettanut tällä kertaa ehdoksi sen, että korkein oikeus vahvistaa hänen valintansa uudelle kaudelle.

Musharraf nousi valtaan asevoimien verettömässä vallankaappauksessa vuonna 1999.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.