Mainos

Musharrafille oikeus hajottaa parlamentti

Pakistanin presidentti Pervez Musharraf ilmoitti tänään, että maan perustuslakiin tehtyjen uudistusten myötä presidentillä on jatkossa oikeus hajottaa parlamentti.

Musharraf kertoi kiistanalaisista perustuslakimuutoksista tänään pitämässään tiedotustilaisuudessa. Hänen mukaansa uudistukset tulevat voimaan välittömästi.

Presidentti ilmoitti myös kansallisen turvallisuusneuvoston virallistamisesta. Neuvostoon kuuluu neljä armeijan edustajaa ja kahdeksan poliittista johtajaa, ja sitä johtaa Musharraf itse. Neuvosto valvoo tulevien hallitusten toimintaa, ja se on herättänyt suurta närää Pakistanin poliittisten puolueide keskuudessa.

Perustuslain uudistusaikeista kerrottiin ensimmäistä kertaa alkukesästä. Sotilaskaappauksella vuonna 1999 valtaan tulleen Musharrafin on katsottu pyrkivän uudistuksilla pönkittämään sekä omaa valtaansa että armeijan valtaa Pakistanissa.

Aiempien, kesäkuussa paljastettujen muutosesitysten mukaan Musharraf olisi saanut erilliset oikeudet erottaa pääministeri ja hallitus. Tänään vaikutti kuitenkin, että presidentti oli joutunut hieman perääntymään aikeissaan.

Nyt hänen ilmeisesti täytyy hajottaa koko parlamentti pääministerin erottamiseksi. Pakistanissa on määrä pitää parlamenttivaalit 10. lokakuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.