Mainos

Musharraf: Pakistanilla ei yhteyttä Lontoon iskuihin

Pervez Musharrafin mukaan suoraa yhteyttä Pakistanin ja terroriteon välillä ei voida osoittaa. Presidentti uskoo iskujen takana olleen yksittäisen pääsuunnittelijan.

Pakistanin presidentti Pervez Musharraf kiistää maansa olleen keskeisessä roolissa Lontoon tuhoisissa pommi-iskuissa. Harvoin haastatteluja antava Musharraf sanoi Britannian yleisradiolle BBC:lle eilisiltana, että hän uskoo iskujen takana olleen yksittäisen pääsuunnittelijan.

- Pakistanilla ei ollut keskeistä roolia. Todisteita ei ole olemassa, Musharraf sanoi.

Tästä huolimatta ainakin kaksi neljästä epäillystä itsemurhapommittajasta kävi Pakistanissa ennen heinäkuun 7. päivän iskuja. Kolme epäillyistä oli myös pakistanilaista syntyperää.

Musharrafin mukaan pakistanilaisviranomaiset tutkivat yhä keihin epäillyt olivat yhteydessä Pakistanissa ollessaan.

- Suoraa yhteyttä Pakistanin ja terroriteon välillä ei kuitenkaan voida osoittaa ennen kuin tutkimukset valmistuvat, Musharraf sanoi.

Musharraf kritisoi haastattelussa myös brittihallitusta liian pehmeistä otteista ääri-islamistien toimintaa kohtaan Britanniassa. Musharraf muistutti, että pakistanilaisesta alkuperästään huolimatta itsemurhapommittajiksi epäillyt nuoret miehet radikalisoituivat Britanniassa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.