Mainos

Museoviraston suojelema arvohuvila tuhoutui Lohjalla

Palossa tuhoutui yli sata taideteosta ja myös muuta korvaamatonta irtaimistoa.

Museoviraston suojelukohde Sunnanlidin ateljeehuvila tuhoutui tulipalossa Lohjalla viime yönä. Yksi henkilö loukkaantui vakavasti hengitettyään savua.

Kyse on 1900-luvun alussa rakennetusta taiteilija, arkkitehti Herman Grönbärjin (1875-1958) ateljeesta, joka sijaitsee Sunnanlidintiellä Lohjanjärven rannalla. Puinen rakennus oli osittain kaksikerroksinen.

- Kun ilmoitus asiasta tuli noin kello 3.30, vesikatto oli jo pudonnut alas, kertoi johtava palotarkastaja Kari Rauhaniemi Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Palon syttymishetkellä talon sisällä oli yksi ihminen, joka pääsi omin avuin ulos ja pystyi myös hälyttämään palokunnan. Keski-ikäinen nainen kuljetettiin Helsingin kautta sairaalahoitoon Turkuun, missä kyetään antamaan paremmin happihoitoa.

Palon syttymissyytä ei vielä tiedetä.

- Tuhotyötä ei epäillä. Kahta tulisijaa oli käytetty eilen päivällä, mutta varmuutta syttymissyystä ei vielä ole, Rauhaniemi toteaa.

Palossa tuhoutui yli sata taideteosta, joista suurin osa oli Herman Grönbärjin töitä. Grönbärj tunnetaan maisema- ja symbolistimaalarina. Hän oli myös arkkitehti.

Maalausten lisäksi palossa tuhoutui myös muuta korvaamatonta irtaimistoa kuten arvokasta posliinia. Palon aineelliset vahingot kohoavat varovaistenkin arvioiden mukaan useihin satoihin tuhansiin euroihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.