Mainos

Museovirasto: Eduskuntatalon lisärakennus liian suuri

Museoviraston mielestä eduskuntatalon lisärakennus on suunniteltu liian suureksi. Sen mukaan rakennusta ei voi toteuttaa julkisuudessa esitetyn kokoisena sille kaavailulle tontille, koska se turmelisi kaupunkimaiseman.

Myös eduskuntatalon edustalle, VR:n tavaramakasiinien paikalle ehdotettua musiikkitaloa virasto pitää mittakaavaltaan kohtuuttomana ja paikan luonteelle vieraana. Eduskuntatalon lisärakennus on tarkoitus rakentaa nykyisen ravintola Pikkuparlamentin tontille. Suunnitelmien mukaan siihen tulisi kerrosalaa noin 8000-10 000 neliömetriä. Kaupunginhallituksen kanta kuitenkin on, ettei uudisrakennus saisi nousta vieressä sijaitsevaa Hankkijan taloa korkeammaksi.

Museoviraston mukaan lisärakennuksen on oltava riittävän matala avoimen kaupunkitilan sekä keskustaan ja Töölöön suuntautuvien näköalojen säilymiseksi. Ympäristöön sopeutuvan arkkitehtuurin lisäksi sen on muodostettava välittävä lenkki eduskuntatalon sekä Töölön ja Kampin pohjoisreunan jykevän rakennusrivistön välille. Museovirasto edellyttää myös, että puiston poppelirivistö säilyy entisellään rakennushankkeesta huolimatta.

Uudisrakennuksesta järjestetään kansainvälinen suunnittelukilpailu, johon voivat osallistua EU-maiden arkkitehdit. Rakennustöihin päästäneen vuoden 1999 lopussa tai vuoden 2000 alussa. Musiikkitaloa on kaavailtu eduskuntatalon itäpuolella sijaitsevien VR:n tavaramakasiinien paikalle. Museoviraston mielestä tavaramakasiinien säilyttäminen ja kansalaistoiminnan keskittäminen niihin on oiva ratkaisu siihen asti, kunnes ratapiha-alueen tulevaisuudesta esitetään musiikkitaloa parempia ajatuksia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.