Museolta lisää tietoa Monroen varastetuista koruista

Näyttelijä Marilyn Monroelle kuuluneet sormus ja rannerengas varastettiin britannialaisesta taidegalleriasta. Kaksi varasta syöksyi Monroen elämästä kertovaan näyttelyyn Lontoon County Hall Galleriin maanantaina, iltapäivällä. He murtautuivat vitriiniin, kaappasivat korut mukaansa ja pakenivat.

Vorot saivat mukaansa kultaisen, timantein koristetun sormuksen, jossa on M-kirjain. Monroe antoi sormuksen myöhemmin kasvatussisarelleen Eleanor "Bebe" Goddarille. Lisäksi he anastivat kultaisen, timanttikoristeisen rannerenkaan. Tämän Monroe lahjoitti äitinsä ystävälle Grace Goddardille, jonka luona hän asui teini-ikäisenä. Korut ovat arviolta 63 000 dollarin arvoiset. Gallerian vartijat pidättivät yhden epäillyn, joka on nyt kuulusteltavana. Koruja voi olla hyvin vaikea myydä, sillä ne ovat ainutlaatuisia. - Toivomme edelleen, että korut löytyisivät, sanoo Spanos.

Näyttely "Marilyn Monroe - Life of a Legend" on suurin koskaan pidetty näyttely Monroesta. Näyttely avattiin viime viikolla ja siellä on esillä yli 250 kuuluisan taiteilijan ja valokuvaajan työtä sekä muistoesineitä, kuten pukuja ja koruja. Spanosin mukaan varkaat eivät vieneet kaikkein arvokkaimpia esineitä. - Monet meillä olevat taide-esineet ovat arvokkaampia, mutta varkaiden olisi voinut olla vaikeaa kuljettaa niitä. He veivät kauneimpia, vaan eivät arvokkaimpia esineitä.

Monroe, joka on esiintynyt mm. elokuvissa Piukat paikat ja Herrat pitävät vaaleaverisistä, kuoli 36 vuoden ikäisenä elokuussa 1962 huumeiden yliannostukseen.

Lue myös:

    Uusimmat