Mainos

Museo kehottaa naisia pysymään poissa vihaisten maorihenkien varalta

Uuden Seelannin kansallismuseo on varoittanut raskaana olevia naisia ja niitä, joilla on kuukautiset, pysymään poissa osasta sen näyttelyistä. Syynä on mahdollisuus kohdata vihaisia maorihenkiä.

Te Papa -museo Wellingtonissa vahvisti, että se oli kutsunut museohenkilökuntaa kierrokselle ehdolla, että raskaana olevat ja ne, joilla on kuukautiset, eivät osallistu. Kehoitus koskee vain taonga Maori -näyttelyä, joka on koottu vanhoista maoriesineistä.

Museon maoriasioista vastaava Michelle Hippolite sanoi, että osaa maoriesineistä on käytetty sodissa ja niissä uskotaan olevan henkiä, jotka voivat vahingoittaa raskaana olevia ja niitä, joilla on kuukautiset.

- He voivat kohdata jonkinlaisen yhteydenoton. Muut ryhmän jäsenet eivät välttämättä näkisi, kuulisi tai ymmärtäisi, mitä on tapahtumassa, Hippolite kertoi uusiseelantilaiselle Radio NZ:lle.

Museon johtaja Jane Keig sanoi, ettei tämä ole varsinainen kielto. Hänen mukaansa kyseessä on "voimakas kehoitus", jolla pyritään suojelemaan naisia näyttelyiltä, joiden maorit uskovat olevan vaarallisia.

Kehoitus on herättänyt pientä närää Uudessa-Seelannissa. Feministinen bloggaaja Deborah Russel on sanonut, ettei voi ymmärtää, miten veronmaksajien rahoittama museo pakottaa vierailijat noudattamaan uskonnollisia ja kulttuurisia käytäntöjä, joihin he eivät usko.

- En ymmärrä, miten sekulaarisen valtion rahoittama uskonnosta riippumaton instituutio, voi asettaa uskonnollisia kulttuurinormeja ihmisille, hän sanoi New Zealand Herald -sanomalehdelle.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.