Mainos

Murtovarkaat tulivat katumapäälle – palauttivat saaliinsa anteeksipyynnön kera

Yhdysvalloissa San Bernardinon raiskaustukikeskukseen murtautuneet varkaat yllättivät sekä varkauden kohteen että poliisin perinpohjaisesti.

Murtovarkaat veivät seksuaalirikosten uhreja avustavasta kriisikeskuksesta kuusi tietokonetta, kertoo CNN. Vain muutama tunti varkauden jälkeen vorot kuitenkin palauttivat varastamansa tavarat anteeksipyyntöviestin kera.

–En ollut uskoa mitä tapahtui. Olemme yhä shokissa… se on hullua, kriisikeskusta johtava Candy Stallings kertoo CNN:n haastattelussa.

Varkaus sattui heinäkuun lopussa. Stallings sai hälytyksen toimiston liiketunnistimista ja tiedon, että poliisit olivat matkalla kohteeseen.

Kun Stallings saapui paikalle, poliisit kertoivat murtovarkaiden päässeen toimistoon katon kautta. Vorot veivät toimistosta tietokoneet ja aiheuttivat kriisikeskukselle 5000 dollarin vahingot.

– Se oli musertavaa. Ajattelin, että emme voi mitenkään toipua tästä. Jokainen tietokone on meille työmme kannalta elintärkeä.

Stallings palasi kotiin ja yritti nukkua. Muutamaa tuntia myöhemmin poliisi soitti kuitenkin tälle uudelleen ilmoittaakseen, että kriisikeskuksen tiloissa on havaittu jälleen epäilyttävää toimintaa.

Stallings ryntäsi uudelleen toimistoon ja löysi sieltä yllätyksen, jollaista ei olisi osannut ikinä odottaa. Murtovarkaat olivat palauttaneet kaiken viemänsä omaisuuden ja jättäneet tämän lisäksi vielä lapulle kirjoitetun anteeksipyynnön.

– Se on uskomatonta. Vielä tänäänkin se tuntuu uskomattomalta. Yhtenä hetkenä kaikki oli mennyttä, seuraavaksi kaikki palautettiin, Stallings kuvailee tyrmistystään.

20 vuotta San Bernardinon poliisissa työskennellyt Paul Williams kertoo CNN:lle, ettei ole koskaan uransa aikana nähnyt vastaavaa tapausta.

– Tämä oli ensimmäinen kerta, kun joku teki rikoksen ja sitten katuessaan palautti kaikki tavarat viestin kera.

Stallings aikoo kehystää varkaiden viestin toimistoonsa.

–Aiomme katsoa sitä joka päivä. Et voi ikinä tietää, millaisen vaikutuksen voit tehdä ihmisiin ja kuinka voit muuttaa heidän elämäänsä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.