Mainos

Murtomiehet rysän päältä kiinni Uspenskin katedraalilla

Uspenskin katedraali Helsingissä on joutunut jälleen rikollisten hämäräpuuhien kohteeksi.

Helsingin ortodoksisen seurakunnan mukaan katedraaliin iskettiin kahden aikaan viime yönä. Alustavien tietojen perusteella pitkäkyntiset pääsivät rakennukseen rikkomalla ikkunan. Ikoneja tai muuta omaisuutta ei ehditty varastaa, kun hälytys kutsumattomista vieraista eteni jo vartijoille.

Vartiointiliikkeen ja poliisin nopean toiminnan ansiosta epäillyt saatiin kiinni verekseltään. Kaksi miestä napattiin sisältä ja kaksi katedraalin ulkopuolelta. Poliisin mukaan miehet eivät tehneet kiinniotettaessa vastarintaa eikä epäillyillä ollut esimerkiksi ampuma-aseita matkassa. Tiedossa ei ole, että he olisivat olleet liikkeellä jollain autolla.

- Sisällä ei ehtinyt tapahtua mitään suurempaa vahinkoa, seurakunnan tiedottaja Timo Mertanen kertoi.

Pidätetyistä kolme romanialaisia

Poliisi tutkii juttua törkeän varkauden yrityksenä. Pidätetyistä miehistä kolme on tutkinnanjohtaja rikoskomisario Kari Niinimäen mukaan romanialaisia. He ovat iältään kolmenkympin tietämillä.

Neljännen kansalaisuutta poliisi ei halua toistaiseksi kommentoida, koska miehen osuutta selvitellään.

Tapauksen tutkinta on alkuvaiheessa, eikä epäiltyjä ollut kahteen mennessä keskiviikkona iltapäivällä vielä kuulusteltu. Paikalle oltiin järjestelemässä tulkkia.

Poliisi ei ole ehtinyt vielä selvittää, milloin romanialaiset ovat tulleet Suomeen tai onko epäillyillä entistä rikostaustaa.

Pitkäkyntiset vierailivat katedraalissa edellisen kerran kesäkuussa, jolloin luvattomille teille lähti yön tunteina Kozeltshaninin Jumalansynnyttäjän ikoni ja sen ympärillä olleet rukoilijoiden lahjoittamat korut. Vuoden 2007 elokuussa puolestaan anastuksen kohteena oli keskellä päivää Pyhän Nikolaos Ihmeidentekijän ikoni. Molemmat teot ovat selvittämättä.

Katedraalin turvatoimia on kiristetty aiempien varkauksien jälkeen. Seurakunta toivoo, että varkaiden kiinnostus katedraalin aarteita kohtaan hiipuisi tuoreimman, pieleen mennen rikoksen myötä.

- Katedraalissa on nyt niin tiukat turvatoimet, että tällaiset teot jäävät kyllä yrityksiksi, Mertanen sanoi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.