Mainos

Murtomaahiihtäjät jäävät paitsioon hiihtokeskuksissa

Hiihtokeskusten palvelut saavat moitteita. Keskukset satsaavat Matka- ja Seura-lehtien latutestin mukaan rinteisiin, mutta muut palvelut ja murtomaaladut jäävät turhan usein puolitiehen.

Laskettelurinne

Moitteita saavat puutteelliset opasteet ja luvattujen palvelujen puuttuminen. Opasteet ja kartat ovat testin mukaan usein vajavaisia tai vanhentuneita ja ympärysladut puuttuivat kokonaan. Myös latujen etäisyys ja siirtymäreittien puuttuminen hotelleilta häiritsivät hiihtäjiä. Myös palvelujen tarjonnassa ilmeni parantamisen varaa. Esitteessä ilmoitettua kahvi- tai mehupistettä ei ladun varrelta löytynyt tai lämmittelykota oli ilmoitetusta poiketen suljettu.

Testiryhmä moitiskeli myös hotellien henkilökuntaa. Vastaanotossa ei osattu neuvoa latuja ja välineitä koskevissa kysymyksissä. Välinevalikoimat olivat muutamissa vuokraamoissa pahasti jäljessä.

Matka- ja Seuralehden latutestin voittajaksi tuli Luosto, joka päihitti 12 muuta keskusta. Kakkoseksi tuli Iso-Ylläs ja kolmanneksi Levi.

Testiryhmä hiihti yli tuhat kilometriä 13 hiihtokeskuksessa viime keväänä. Testi toteutettiin hiihtokeskusten tietämättä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.