Mainos

Murto kyläkauppaan - nuorempi tekijä 12-vuotias

Haapajärven Parkkilan kylällä murtauduttiin tiistaiaamuna ennen kello neljää kyläkauppaan. Liikkeen ikkuna oli rikottu ja vorot olivat kiivenneet sisään. Hälyttimet pelästyttivät tekijät pakosalle ja saaliiksi jäi vain muutama paketti irtotupakkaa, kertoo Jokilaaksojen poliisi.

Erittäin valveutunut asianomistaja sai niin hyvät havainnot paikalta poistuneesta moposta, että näitten havaintojen perusteella poliisipartio tavoitti alaikäiset paikalliset pojat puolen tunnin päästä kymmenen kilometrin päästä tekopaikasta skootterilla liikenteestä.

Pojat - 14 v. ja 12 v. - olivat sekä yhteistyöhaluisia että katuvaisia ja näyttivät partiolle saaliin jemmapaikan. Tässä surkuhupaisassa päähänpistossa tehdyssä teossa oli toiselta pojalta kiireessä pudonnut toinen kenkäkin kaupan sisälle, poliisi kertoo.

Tupakat - arvoltaan parinkympin luokkaa - palautettiin asianomistajalle ja pojat luovutettiin vanhemmilleen ja samalla sovittiin, että pojat korvaavat asianomistajan vahingon ja vaivan sopivalla yhteisesti sovitulla tavalla.

Molempien poikien epäillään syyllistyneen varkauteen ja vanhemman sen lisäksi kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Asian tutkinta jää - tekijöitten ollessa alle 15 vuotiaita - rikosoikeudellisen vastuun puuttumisen vuoksi ilmoitukseen.

Alkoholilla ei ollut osuutta tekoon. Jatkoselvittelyt poikien osalta tekee lastensuojeluviranomainen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.