Mainos

Murtajien lakonuhkaa sovitellaan huomenna

Jäänmurtajien päällystön ja merenkulun tarkastajien lakonuhkan sovittelu jatkuu huomenna. Murtajat pysäyttävä työtaistelu alkaa vajaan kahden viikon kuluttua, mikäli ratkaisuun ei päästä.

Alun perin lakon oli määrä alkaa jo tällä viikolla, mutta työministeriö lykkäsi työtaistelua valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen pyynnöstä. Salonius halusi saada riittävästi neuvotteluaikaa kiistan selvittämiseksi. Takaraja on nyt 18. maaliskuuta. STTK:laisen Suomen laivanpäällystöliiton lakkovaroitus koskee merenkulkulaitoksen jäänmurtajia, monitoimimurtajia, väyläaluksia ja tutkimusalus Arandaa. Neuvottelijat tapaavat valtakunnansovittelijan toimistossa huomenna kello 10. Viimeksi sopimuskiistaa soviteltiin maanantaina.

Neuvottelut käydään laivanpäällystöliiton, Merenkulkulaitoksen ja Valtion työmarkkinalaitoksen kesken. Ylijohtaja Heikki Muttilainen Merenkulkulaitoksesta arvioi, että lakko olisi hyvin haitallinen Perämeren liikenteelle.
-Sen sijaan välillä Merenkurkusta Haminaan sillä ei juurikaan ole vaikutusta, Muttilainen sanoo jäätilanteeseen viitaten. Sopimuskiistassa on kyse rahasta. Työntekijäpuoli vaatii palkankorotuksia merenkulkulaitoksen alusten päälliköille ja perämiehille sekä merenkulun virkamiehille. Vailla sopimusta on noin 150 työntekijää.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.