Mainos

Murmanskin maaherra pyysi ruoka-apua Lapista

Murmanskin alueen maaherra Juri Evdokimov pyysi tänään elintarvikeapua Lapista. Evdokimov kertoi puhelimitse Lapin läänin maaherralle Hannele Pokalle, että Keski-Venäjältä ei tällä hetkellä saada elintarvikelähetyksiä Murmanskiin.

Evdokimovin mukaan pulaa on mm. lihasta, voista, sokerista ja ruokaöljystä. Pahimmin ruokapulasta kärsivät lastentarhat, lastenkodit, sairaalat sekä eläkeläiset. Evdokimov vetosi Lapin yrittäjiin, että nämä lisäisivät elintarvikemyyntiään Murmanskiin. Lisäksi alueella tarvittaisiin humanitaarista apua.

Pokka oli jo tänään yhteydessä apua Murmanskiin järjestävään Lapin Punaiseen Ristiin. Lapin lääninhallituksen on lisäksi tarkoitus kutsua eri tahoja sopimaan mahdollisista jatkotoimista.

Norrback Murmanskissa

Lähialueyhteistyöstä vastaava Eurooppaministeri Ole Norrback (r.) vierailee virkamiesvaltuuskunnan kanssa maanantaista keskiviikkoon Murmanskissa. Hän tapaa matkallaan Murmanskin alueen maaherra Jevdokimovin sekä suomalaisten yritysten edustajia.

Keskusteluissa on tarkoitus selvittää Murmanskin alueen poliittista ja taloudellista tilannetta, EU:n pohjoista ulottuvuutta ja lähialueyhteistyötä. Viime vuonna Suomi käytti lähialueyhteistyöhön noin 230 miljoonaa markkaa. Murmanskin alueella hankkeita rahoitettiin 9,5 miljoonan markan edestä.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.