Mainos

Murmanskin alueen asukkaat pitävät sukellusvenepaloa vakavana

Ydinsukellusveneen tulipalo Venäjällä huolestuttaa Murmanskin alueen asukkaita. Sosiaaliseen mediaan tulvii viestejä, joiden mukaan tilanne on paljon vaarallisempi kuin mitä viranomaiset ovat antaneet ymmärtää.

– Twitterissä ja Facebookissa on lähes paniikki. Monet ovat sitä mieltä, että viranomaiset valehtelevat, ja yrittävät peitellä todellista tilannetta. Osa sanoo kuulleensa poliiseilta tai palomiehiltä, että tilanne on paljon vakavampi kuin mitä on kerrottu, sanoo Barentspress-järjestöön kuuluva toimittaja Jelena Larionova.

Eilen tuleen syttynyt sukellusvene on Venäjän hätätilaministerin mukaan sammutettu. Aluksen sisällä on merisotilaita, kertoo armeija.

Armeijan mukaan sukellusveneessä olevat sotilaat mittaavat säteilyä ja varmistavat ydinreaktorin turvallisuuden, eivätkä ole vaarassa. Sammutustöissä on loukkaantunut 9 ihmistä.

Eilen lähellä Norjan ja Suomen rajaa sijaitsevalla kuivatelakalla palamaan syttyneestä sukellusveneestä ei ole vuotanut säteilyä. Sukellusvene on nyt osin upotettuna veteen.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.