Mainos

"Murjua" ei vaihdeta, vaikka hinnat putoaisivat

.

MTV:n nettikyselyyn vastanneet eivät aio ostaa uutta asuntoa, vaikka hinnat putoaisivatkin. Nettikysymys kuuluu "Asuntojen hintojen arvioidaan laskevan 10-15 %. Aiotko ostaa tai vaihtaa asuntoa jos hinnat putoavat?". Kun yli tuhat ihmistä on vastannut kyselyyn, on yli 60 prosenttia on vastannut ei. Vajaat 40 prosenttia puolestaan aikoo ostaa tai vaihtaa asuntoa, jos hinnat putoavat.

Kansanedustaja Markku Uusipaavalniemen arvelut asuntojen hintojen puolittumisesta saavat nettilukijoilta kiitosta: "Uskon,että asuntojen hinnat romahtavat aivan niinkuin Uuspaavalniemikin haastattelussaan totesi. Hienoa,että joku tuo totuuden esille."

Useat perustelevat innottomuutta ostamiseen yksinkertaisesti sillä, että nykyinen asunto on niin hyvä, ettei tarvitse vaihtaa: "Olen tyytyväinen nykyiseen murjuuni ja kun tulee tarve vaihtaa asuntoa teen sen maksoi mitä maksoi."

Monilla on rahat vähissä ja entisiä velkoja, joten ostaminen ei kiinnosta:

"Kaikki rahat meni edellisessä kämppäprojektissa ja velkaakin jäi...en halua enää koskaan sitoutua mihinkään lainaan, eikä mikään pankki antaisikaan."

Joiltakin pelkkä ajatus velkakierteestä jähmettää ostohalut: "Aion asua vuokralla siihen saakka, kunnes minulla on vakituinen, turvattu toimeentulo. En halua ulosottovelkoja"

On kuitenkin myös niitä, jotka eivät kauan aio odottaa ennen ostamista: "Kohta on paras aika ostaa asunto jos taantuma jatkuu..."

"Tottakai ostan nyt halvalla. Tätähän kavereiden kans suunniteltiinkin kun tehtiin tämä keinotekoinen lama. Kun nousukausi pääsee taas vauhtiin, kynitään rahat pois köyhiltä myymällä ylihintaisia kämppiä. Ja taas naurattaa!"

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.