Mainos

Murhatun ay-johtajan leski tulee Suomeen

Kambodzhalaisen ay-johtajan leski saa turvapaikan Suomesta.

Tammikuussa murhatun kambodzhalaisen ay-johtajan leski Chea Kimny saa turvapaikan Suomesta, vahvistettiin ulkoministeriöstä STT:lle. Asiasta olivat aiemmin päivällä kertoneet YK:n edustajat ja suomalaisdiplomaatit Thaimaassa.

Chea Kimnyn kerrotaan lähtevän Bangkokista Suomeen vielä tänään.

-Hänelle on myönnetty pakolaisstatus, mutta siinä onkin kaikki, mitä voin vahvistaa tällä haavaa, sanoi YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n edustaja Kristen Young uutistoimisto AFP:lle.

Suomen Bangkokin-suurlähetystöstä kerrottiin, että Chea Kimny on lähdössä Suomeen "lähiaikoina". Heti ei ollut kuitenkaan selvää, onko Kimnyn lopullinen päämäärä Suomi vai joku muu maa. Cambodia Daily -lehti kertoi tänään Chea Kimnyn ilmoittaneen puhelimitse Bangkokista, että hän lähtee Suomeen torstaina. Lehden mukaan hän toivoo voivansa asettua Yhdysvaltoihin saatuaan YK:n myöntämän pakolaisaseman.

Kimny on yhdeksännellä kuulla raskaana ja perheeseen kuuluu myös 2-vuotias tytär. Chea Kimnyn mies Chea Vichea ammuttiin tammikuussa pääkaupungissa Phnom Penhissä. Hän johti Kambodzhan vapaita ammattiliittoja (FTUWKC) ja oli tunnettu hallituksen arvostelija.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.