Mainos

Murhasta syytetyn Oscar Pistoriuksen perheellä valtava määrä aseita

Tyttöystävänsä murhasta syytetyn juoksijan Oscar Pistoriuksen lähipiiri omistaa kymmeniä aseita. Isällä, isoisällä ja kahdella sedällä on yhteensä 55 haulikkoa tai käsiasetta, kertoo eteläafrikkalainen Beeld-lehti.

Oscar Pistorius on itse alkanut keräillä aseita vasta hiljattain. Hänellä on lupa kuuteen aseeseen. Niiden joukossa on ase, jolla hän ampui tyttöystävänsä Reeva Steenkampin.

Aseita on hankittu keräilyn ja metsästyksen lisäksi myös itsepuolustustarkoitukseen. Etelä-Afrikassa on maailman korkeimmat väkivaltarikosluvut. Maassa tapettiin viime vuonna 15 000 ihmistä.

Juoksijan isä Henke Pistorius sanoo itsekin joutuneensa hyökkäysten kohteeksi, mutta itseään puolustaakseen hän ei ole koskaan turvautunut aseeseen.

– Olen ollut tilanteissa, joissa voisi käyttää asetta. Meidät on kuitenkin kasvatettu arvostamaan toisten henkeä, Henke Pistorius sanoo.

Kansallissankarin asemaan noussutta juoksijaa epäillään tyttöystävänsä murhasta. Hänet vapautettiin pari viikkoa sitten takuita vastaan.

Pistorius on kiistänyt syytteet. Hän kertoo ampuneensa tyttöystäväänsä vahingossa vessan oven läpi, koska luuli tätä murtovarkaaksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.