Mainos

Murhasta epäilty vapautettiin

Ruotsissa poliisin pääepäillyksi ulkoministeri Anna Lindhin murhatutkimuksissa noussut 32-vuotias mies ei ole etsitty murhaaja. Poliisi on tavoittanut miehen, ja poistanut hänet kuulustelun jälkeen kokonaan epäiltyjen joukosta.

Ruotsalaislehdet kertoivat aiemmin väkivaltaisen taustan omaavan asunnottoman miehen olevan jutun pääepäilty. Expressen-lehden mukaan epäilyjä miestä kohtaan lisäsi se, että hänen kädenjälkensä olisi löydetty NK-tavaratalon liukuportaiden kumisesta kaiteesta. NK-tavaratalossa silminnäkijöiltä saatujen kuvausten kerrottiin myös sopivan hyvin kyseiseen mieheen.

Ruotsalaiset moittivat poliisiaan hitaasta toiminnasta, eivätkä tunnu uskaltavan toivoa rikoksen selviämistä. Sen sijaan ripeästi ovat toimineet mielipidemittaajat. Kyselyjen mukaan 89 prosenttia ruotsalaisista pitää oikeana sitä, että emu-äänestys järjestetään murhasta huolimatta. Viisi prosenttia vastustaa äänestyksen järjestämistä tässä tilanteessa. Samalla kysyttiin myös, vaikuttaako murha äänestystulokseen. Tähän kysymykseen 91 prosenttia ruotsalaisista vastasi, että ei vaikuta.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 12.09.2003)

Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo käy läpi Lindhin kirjeenvaihdon.

(Huomenta Suomi 12.09.2003)

Mielisairaita Tukholmassa yhä enemmän.

(Kymmenen uutiset 12.09.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.