Murhasta elinkautiseen vangittu mies vapauteen: Surmasi naisen lyömällä perunanuijalla päähän ja pistämällä keittiöveitsellä 27 kertaa

Helsingin hovioikeus on päättänyt vapauttaa murhasta elinkautiseen vankeuteen tuomitun miehen.

Mies tuomittiin elinkautiseen vankeuteen vuonna 2007 tehdystä murhasta. Hän oli surmannut entuudestaan tuntemansa naisen lyömällä tätä ensin perunanuijalla päähän ja tämän jälkeen pistämällä keittiöveitsellä yhteensä ainakin 27 kertaa.

Hovioikeus päätti tänään antamallaan päätöksellä päästää miehen ehdonalaiseen vapauteen. Vapauttamispäivä on 1.9.2020, jolloin hän on istunut vankilassa yhteensä 12 vuotta ja 9 kuukautta.

Vapauttamista vastaan puhui hakijan elinkautiseen vankeusrangaistukseen johtaneen teon luonne sekä eräät hänen vankeusaikaiseen käytökseensä liittyvät seikat, joille seikoille ei kuitenkaan tullut antaa juurikaan merkitystä. Vapauttamista vastaan puhui jossain määrin myös hakijan ehdonalaiseen vapauteen pääsemistä koskevien suunnitelmien keskeneräisyys sekä verrattain heikko sosiaalinen siviilielämän verkosto.

Vapauttamista puolsivat kuitenkin hyvä vankila-aikainen käyttäytyminen ja rangaistusajan suunnitelman toteutuminen sekä sitoutuminen päihteettömyyteen. Rikosseuraamuslaitos puolsi vapauttamista.

 

Lue myös:

    Uusimmat