Mainos

Murhamysteeri nousi taas otsikoihin

Italiassa tapahtunut, mutta Suomessakin kohua herättänyt Meredith Kercherin murha on palannut jälleen otsikoihin

Meredith Kercher oli 22-vuotias englantilaisopiskelija, joka murhattiin Italian Perugiassa vuonna 2007. Italiassa Erasmus-vaihdossa ollut Kercher löytyi makuuhuoneestaan kurkku auki viillettynä.

Murhasta alettiin pian epäillä Kercherin kämppäkaveria, amerikkalaista Amanda Knoxia ja tämän italialaista poikaystävää Raffaele Sollecitoa. Lisäksi epäiltyihin kuului Norsunluurannikolta kotoisin oleva Rudy Guede sekä paikallinen baarinomistaja, joka myöhemmin kuitenkin todettiin syyttömäksi.

Kercherin murha herätti Italian lisäksi paljon huomiota myös Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Tapauksen käänteisiin on kuulunut muun muassa huumeita, seksiorgioita ja jopa epäilyksiä saatananpalvonnasta.

Vuonna 2008 murhasta tuomittiin lopulta Rudy Guede, jonka 30 vuoden tuomio alennettiin myöhemmin 16 vuoteen. Knox ja Sollecito saivat alun perin 26 ja 25 vuoden tuomiot, mutta ylempi oikeusaste vapautti molemmat syytteistä vuonna 2011.

Tämän vuoden maaliskuussa koettiin kuitenkin jälleen uusi yllätys, kun Italian korkein oikeus kumosi valitustuomioistuimen antaman vapauttavan päätöksen.

Korkein oikeus ei ole vielä julkaissut päätöksensä perusteluita. Korkeimman oikeuden päätös tarkoittaa sitä, että koko murhaoikeudenkäynti käydään taas alusta, tällä kertaa Firenzessä. Oikeudenkäynnin aloituspäivää ei ole vielä määrätty, mutta sen uskotaan olevan aikaisintaan ensi vuoden alussa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.