Mainos

Murha päiväkodin edustalla: "Miten tällaista voi tapahtua?"

Laajasalon ampumatapaus on järkyttänyt surmapaikan vieressä sijaitsevan päiväkodin henkilökuntaa ja lasten vanhempia.

25-vuotias mies ampui autostaan kävellen asunnolleen matkannutta 23-vuotiasta kaveriaan päähän. Mies kuoli saamiinsa vammoihin.

MTV:n Uutisille asiaa kommentoinut vanhempi, Salla Nazarenko kertoo, että vanhemmat ovat ihmetelleet suomalaista aselainsäädäntöä.

– Vanhemmilla on olo, että suomalaista käsiasekulttuuria pitää saada aisoihin. Ei pitäisi olla mahdollista, että joku ampuu miestä päähän keskellä päivää päiväkodin parkkipaikalla. Lapset olivat vain metrien päässä.

– On aika erikoinen tunne tulla päiväkotiin hakemaan lasta, kun sen edessä on poliisin eristysteippi, Nazarenko sanoo.

Yliskylän päiväkodin johtaja Marjatta Larikka kertoo, että henkilökunnalle on pidetty kriisipalaveri, missä tilannetta on purettu.

– Tällaiselle tapahtumalle ei ole ohjeita. Ei tällaiseen osaa kukaan varautua. Henkilökunta toimi hienosti, ehkä vaistonvaraisesti ja ensimmäisenä ajatuksena oli, että lapset turvaan.

Asiasta ei puhuta lasten kanssa

 

Nazarenko kertoo, että päiväkodin pihalla oli kymmeniä lapsia siihen aikaan kun ampuminen tapahtui. Hänen käsityksensä mukaan moni lapsi ei huomannut tilannetta, minkä vuoksi sitä ei nostettu esiin myöskään aikuisten aloitteesta.

– Oma tytär ei ole puhunut tapahtumasta jälkikäteen, mutta kertoi nähneensä miehen ruumiin, Nazarenko sanoo.

Päiväkoti antoi tapahtuneesta tiedotteen vanhemmille, joka sisälsi myös ohjeet, miten käsitellä tilannetta lasten kanssa.

– Lisäksi tiedotteessa oli jatkoyhteystietoja muun muassa neuvolaan ja kriisipalveluun, jos niitä tarvitsee, Larikka kertoo.

 Larikan mukaan suurin osa lapsista ei tiennyt mistä oli kysymys, kun pamaus kuului.

– Jos lapsi kysyy, niin silloin asiasta keskustellaan lapsen kanssa. Koska suurin osa lapsista ei tiedä mitä on tapahtunut, niin emme ota sitä yleisesti puheeksi.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.