Mainos

Murdoch sai jalansijan Yhdysvaltain satelliitti-tv-markkinoilla

Mediamoguli Rupert Murdoch on saanut pitkään kaipaamansa jalansijan Yhdysvaltain satelliitti-tv-markkinoilla. Murdochin omistama mediatalo News Corporation ilmoitti eilen saaneensa hallintaansa satelliitti-tv-toimintaa harjoittavan DirecTV:n 6,6 miljardilla dollarilla.

Sopimuksen mukaan News Corp. ostaa General Motorsilta 19,9 prosentin osuuden Hughes Electronicsista, joka on DirecTV:n emoyhtiö. DirecTV:llä on kaikkiaan 11,3 miljoonaa tilaajaa eli eniten koko Yhdysvalloissa. Maailman suurin autovalmistaja GM on puolestaan jo kahden vuoden ajan pyrkinyt eroon televisiobisneksestään, josta saaduilla varoilla yhtiö pystyy nyt paikkaamaan eläkevajeitaan.

Murdochin sopimus syntyi miltei tarkalleen kaksi vuosikymmentä sen jälkeen, kun australialaissyntyinen mediamoguli ensimmäisen kerran yritti saada jalansijaa Yhdysvaltain satelliitti-tv-bisneksessä.

Amerikkalaisyhtiön kauppa oli Murdochin tiellä myös askel eteenpäin hänen pyrkimyksissään luoda maailmanlaajuinen satelliitti-tv-bisnes. Murdoch omistaa jo entuudestaan satelliittitelevisioita muun muassa Britanniassa, Italiassa, Latinalaisessa-Amerikassa, Aasiassa ja Australiassa.

(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.