Mainos

Muovisäkkivalmistajien kartellitutkinta valmistumassa

EU:n komission muovisäkkivalmistajien kartellia käsittelevässä raportissa on yhteensä 17 yritystä, joiden joukossa on myös UPM Kymmene.

EU:n komission tutkinta teollisuussäkkien valmistajien kartellista on loppusuoralla. Uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan komission odotetaan julkistavan listan kartellina toimineista valmistajista huomenna.

Reutersin saamien tietojen mukaan listalla on 17 yritystä eri puolilta Eurooppaa. Mukana on myös metsäjätti UPM-Kymmene.

Komission raportissa yritysten arvioidaan sopineen hinnoista, markkinaosuuksista, kiintiöistä, hinnoitteluperusteista sekä asiakkaista ja jakelusta.

UPM-Kymmenellä ei ole asiasta uutta tiedotettavaa. UPM kertoi jo viime vuonna saaneensa komissiolta väitetiedoksiannon kilpailijoiden mahdollisesta yhteistyöstä muovisten teollisuussäkkien markkinoilla.

UPM valmisti muovisia teollisuussäkkejä joulukuuhun 2000, jolloin se myi PE-kalvo- ja säkkiliiketoiminnan saksalaiselle Rheinische Kunststoffwerkelle. Säkkipuolen liikevaihto oli noin 11 miljoonaa euroa.

Komission pitkään kestänyt tutkinta alkoi alunperin brittiläisen BPI:n ilmoituksesta.

Kartellirikoksiin syyllistyneet yhtiöt voidaan määrätä maksamaan sakkoina jopa kymmenen prosenttia vuosittaisesta liikevaihdostaan.

(MTV3-STT-Reuters)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja