Mainos

Muotoilun valtionpalkinto puuseppä Kari Virtaselle

Valtionpalkinnon saaneen Kari Virtasen työkohteita ovat olleet muun muassa presidentin virka-asunto Mäntyniemi sekä Nokian ja Sitran edustustilat.

Puuseppä Kari Virtanen on saanut tämänvuotisen muotoilun valtionpalkinnon puoliltapäivin Helsingissä. 15 000 euron palkinto myönnettiin hänelle tunnustuksena pitkäaikaisesta työstä suomalaisen puun ja puusepäntaidon hyväksi.

Pohjanmaalaislähtöinen, nykyään Fiskarsissa Pohjan kunnassa Uudellamaalla asuva Kari Virtanen on palkinnon myöntäneen Valtion muotoilutoimikunnan mukaan nostanut suomalaisen puuosaamisen kokonaan uudelle tasolle laadukkaan muotoilun ja valmistustaidon yhdistelmällä.

Virtasella on ollut merkittävä rooli muotoilijoiden ja puuseppien välisen yhteistyön kehittäjänä. Hän on ollut mukana monissa puualan projekteissa sekä alan koulutuksen kehittämisessä. Mestarille parasta näyttöä on kuitenkin oma työ.

Virtasen toteuttamien kohteiden lista on pitkä ja kansainvälinen. Suomessa hänen työkohteitaan ovat olleet muun muassa presidentin virka-asunto Mäntyniemi, Nokian, Hewlett & Packardin ja Sitran edustustilat sekä lukuisat kirkot ja muut julkiset tilat. Ulkomailla Virtasen käden jälki näkyy esimerkiksi valtion taideneuvoston tiloissa Ruotsissa. Hän on työskennellyt myös muun muassa Saksassa, Sveitsissä ja Japanissa. Virtanen on myös Fiskarsissa toimivan käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunnan kantavia voimia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.