Mainos

Muotivaatteiden uudet materiaalit: olut, maito ja appelsiinit

Tekstiili- ja muotiteollisuus ovat kehitelleet uusia teknologioita, joiden avulla ruokajätteistä tehdään ympäristöystävällisiä vaatteita. Uusia muotivaatteiden raaka-aineita ovat esimerkiksi olut, maito ja appelsiinin kuoret.

Italian Milanossa järjestetyssä muotivaatteiden näyttelyssä huomio kiinnittyi asujen materiaaleihin. Mekkokankaita oli valmistettu esimerkiksi apinanleipäpuun kuoresta, banaanista, kalanruodoista tai ananaksesta.

–Näyttelyn viesti on se, että voimme valmistaa tekstiilejä melkein mistä tahansa. Maapallon suojelemiseksi on tärkeää, että voimme tuottaa tekstiilikuituja kierrättämällä tuottamamme jätteet, toteaa Textifood-näyttelyn kuraattori Caroline David.

Kahvi ja punaviinikin kelpaavat

Muotisuunnittelijat ja insinöörit kokeilevat nyt innolla erilaisia raaka-aineita tekstiilikuitujen valmistuksessa.

–Parin viime vuoden aikana on löydetty uusia kiinnostavia kuitujen raaka-aineita kuten kahvinporot, punaviinin käymisjäte, olut ja maito. Täällä Italiassa on kokeiltu myös appelsiinin kuoria ja sitruksia, luettelee Caroline David.

Näyttelyssä esiteltiin myös kahvista ja maidosta valmistettuja urheiluvaatteita, oluesta tehty juhlamekko sekä kaapumainen mekko kahvinporoista ja banaaninlehdistä. Asujen raaka-aineluettelosta löytyi myös kananmunan kuoria, viljanjyviä ja riisiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.