Mainos

Muotitaiteilija Ritva Falla sai muotoilun valtionpalkinnon

Muotitaiteilija Ritva Falla sai valtion muotoilupalkinnon. Valtion muotoilutoimikunnan myöntämä tunnustus on 13 000 euroa. Palkinnon luovutti tänään ylijohtaja Kalevi Kivistö opetusministeriöstä kulttuuriministeri Tanja Karpelan sijasta.

Karpela on ilmoittanut estymisensä syyksi eduskuntakiireet. Ritva Fallaa voidaan perustellusti luonnehtia suomalaisen bisnespukeutumisen mestariksi, joka yhdistää pukeutumiseen selkeän tyylikkyyden ja laadukkaat materiaalit, perusteluissa todetaan.

-Falla on vaatesuunnittelijana viimeistellyn tyylin taituri. Hän suunnittelee asuja, joiden osista monen muotoinen, ikäinen ja tyylinen nainen löytää eri tehtäviin sopivan kokonaisuuden. Muotoilutoimikunta luonnehtii lisäksi Fallan persoonalliselle tyylille olevan ominaista elegantti sporttius, jossa on myös jotain salaperäisesti mielikuvitusta liikuttavaa.

Falla on suunnitellut 1970-luvulta lähtien naistenvaatemallistoja merkittäville suomalaisille valmistajille kuten Kestilälle, Tiklakselle, Luhdalle ja Piretta-PTA:lle. Marimekon Ritva Falla -kokoelma teki suunnittelijasta myös kansainvälisesti tunnetun.

Mallistoa viedään yli kymmeneen maahan. Suunnittelu-uransa ohella Falla on opettanut naistenvaatesuunnittelua Taideteollisessa korkeakoulussa. Hän on saanut lukuisia tunnustuksia tuotannostaan, muun muassa Ruben Jaari -palkinnon 1995 ja Kultainen vaatepuu -palkinnon 1999.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.